maandag 17 januari 2011

clearwater

Vanmorgen vertrokken uit St Petersburg. De nacht veel donder en bliksem. Heel de voormiddag zware regenval en killig weer. Daarvoor moet ge niet naar Florida komen. We lopen hier rond met een dikke frak aan. Na de middag verbeterde het en scheen de zon, we konden in hemdje lopen.
Zaterdag het komplex der familie Ringling, eigenaar van diverse circussen, onderandere Barnum, gaan bezoeken. Indrukwekkend, het huis dat hij liet bouwen was geinspireerd op een Venetiaans paleis met Amerikaanse akcenten, prachtig, we namen een gids en konden zo ook op de bovenverdieping komen. Daarnaast was er een circusmuseum met dierekoten en attributen uit de circuswereld, onderanderen een konon om mensen af te schieten, ook een voorstelling in miniatuur van het reilen en zeilen in het circus.
De man verzamelde ook schilderkunst, drie zalen met 14 grote schilderijen van Rubens, de voorontwerpen voor gobbelijns voor het Clarissenabdij in Madrid. Er hingen Cranachs, Rembrands, Murillo's, Caravaccio,s, Jordeans, Snijders en ga maar verder. Een gebouw met 22 zalen. Het duurde een halve dag om alles te zien.
Daarna alles doorgespoeld met een cognac om te bekomen van zoveel schoonheid
's Anderendaags doorgereden naar St Petersburg. We wilden hier het Salvador Dali museum bezoeken. Edoch het museum was verhuisd naar een nieuwe lokatie. Door al de publiciteit rond de nieuwe opening stond er een enorme file voor het museum, zodat ons de moed in de schoenen zonk en we maar zijn doorgereden.
Vandaag in volle regen vertrokken naar Tarpon Springs, een stadje bekend voor zijn sponsindustrie, zeer toeristisch met een uitgebreide Griekse kolonie. We hebben 's avonds hier dan ook Grieks blijven eten.
Morgen gaan we Florida oversteken van de Mexikaanse golf naar de Atlantische Oceaan, om te verblijven in St Augustin, naar men zegt zeer pitoresk
Tot later, en vele kusjes en groeten van ons drie
Pierre

Geen opmerkingen:

Een reactie posten